VOILLÀ!-RUOKATAPAHTUMA TURUSSA 21.–23.10.2022
Filip Langhoff ja Linda Stenman-Langhoff Gräddassa la 22.10.
Gräddaan rantautuu ravintola Sekelin pitkän linjan huippuammattilaiset Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff. Heidän menunsa vie upealle aikamatkalle 1920-luvulle ja tarjolla on turkulaisen herkkusuun Axel Wiklundin 57-vuotispäivien juhlamenu marraskuulta 1929, vuoden 2022 twistillä. Lisäksi Gräddassa pääsee tutustumaan O.P. Andersonin akvaviitteihin, joita edustaa Jonas Odland.
Filip ja Linda ovat hakeneet inspiraationsa vanhoista menuista ja löysivät pävällismenun joka on ollut tarjolla Turussa, Wiklundilla 17.11.1929. Varsinaisia reseptejä kyseisestä illallisesta ei enää löydy mistään, joten heillä on ollut mahdollisuus tehdä oma tulkintansa valmistusmenetelmistä ja raaka-aineista. Menut kirjoitettiin sata vuotta sitten hyvin lyhyesti, joten myös Filip ja Linda kirjoittivat menut pilkulleen samalla tavalla kirjoitusvirheineen. Gräddassa he tulevat tarjoamaan huikean Voillà!-illallisen, joka pohjautuu satavuotta vanhaan suomalaiseen ruokakulttuuriin.
Varaa pöytä Gräddaan tästä
LOUNAS
la 22.10. klo 13–16:30
Voillà!-menu
19.11.1929 tyyliin (Oy Wiklund Ab)
50€
Voileipiä
Klassista voilepätarjoilua
Keittoa Dubarry
Kermaista kukkakaalikeittoa ja tryffeliä
Lampaanpaist. vihanneksia
Karitsan paahtopaistia, uunijuureksia ja perunapyrettä
Kylmä Sitroonavanukasta
Sitruuna ”Possettia”, sitrussalaattia ja Cointreauta
ILLALLINEN
la 22.10. klo 18–24
Voillà!-menu
19.11.1929 tyyliin (Oy Wiklund Ab)
70€
Voileipiä
Klassista voilepätarjoilua
Lihalientä Julienne
Lämmintä häränhäntälientä ja vihanneksia
Keittoa Dubarry
Kermaista kukkakaalikeittoa ja tryffeliä
Keit. Kuhaa Hollandaisekast.
Ruskistetussa voissa haudutettua kuhaa ja hollandaisekastiketta
Lampaanpaist. vihanneksia
Karitsan paahtopaistia, uunijuureksia ja perunapyrettä
Kylmä Sitroonavanukasta
Sitruuna ”Possettia”, sitrussalaattia ja Cointreauta
Varaa pöytä Gräddaan tästä